Головна » 2016 » Червень » 17 » ЗВІТ ПРО РОБОТУ ПРИШКІЛЬНОГО ТАБОРУ «СОНЕЧКО»
10:58
ЗВІТ ПРО РОБОТУ ПРИШКІЛЬНОГО ТАБОРУ «СОНЕЧКО»

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ПРИШКІЛЬНОГО ТАБОРУ «СОНЕЧКО»

 

         З метою змістовного дозвілля і відпочинку, зміцнення здоров’я, задоволення інтересів і духовних запитів учнів на базі Ольгинської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів створений  табір «Сонечко».       

         3 01.06-16.06.2016 р. табір гостинно прийняв 66 вихованців різних вікових та соціальних категорій: діти, позбавлені батьківського піклування - 3; АТО -1; багатодітні - 30; малозабезпечені -1; АПК та соц. сфера - 22; діти – чорнобильці -2, за батьківську плату -7).

         Мета роботи  нашого пришкільного табору: реалізувати  право кожної дитини на повноцінний відпочинок,  забезпечити необхідні умови для змістовного та безпечного дозвілля дітей; формувати у дітей високий рівень національної свідомості, почуття патріотизму, особисту відповідальність за долю держави; виховувати любов до  Батьківщини, до рідного краю, гордість за свій народ, повагу до захисників України; сприяти формуванню навичок здорового способу життя. 

         Робота в таборі здійснювалася за такими напрямами:

 - загальнотабірні виховні добрі справи, культурно – спортивні, музичні та розважальні заходи;

- робота з проведення виховних та розважальних заходів у загонах;

- відпочинок.

         День у таборі починався з ранкової зарядки. На початку та в кінці кожного дня  проводились загально табірні лінійки (на ранковій лінійці доводився до відома план роботи табору на день; на обідній - підводилися підсумки дня, нагороджувались переможці загальнотабірних та загонових заходів, проводився інструктаж з безпеки життєдіяльності «Дорога додому».

         Для кращого відпочинку та роботи в таборі дітей об’єднали у 3 загони, враховуючи вікові категорії:

І загін – «Капітошки» (вихователі: Шаманська О.А., Пишна Ю.В.);
ІІ загін – «Котигорошки» (вихователі: Кобехно Л.Г., Федорук С.О.);
ІІІ загін – «Smile» (вихователі: Долінська В.М., Нечипуренко П.П.). 

         Кожен загін мав свій девіз, емблему. Особлива увага приділялась організаційно-громадській діяльності: вибори активу,  презентація загонів, виконання доручень,  самостійний розподіл різних видів робіт, участь у проведенні заходів та підведенні підсумків різних конкурсів. Відповідальні учні вели фоторепортаж подій у таборі.

         У таборі «Сонечко» працював мовний загін «Smile» Мовні години дали вихованцям можливість спілкуватися англійською мовою та застосовувати свої знання у різних формах діяльності (ігрових і концертних програмах), розкрити свої таланти.

Мовний загін «Smile»

         Дні проходили цікаво, насичено, змістовно. У Міжнародний день захисту дітей, у день відкриття табірної зміни, та день закриття табору відбулися урочисті лінійки і концерти. Діти виконували пісні, читали вірші, танцювали.

         Виховання справжнього громадянина, який не байдужий до долі своєї держави, який має гарне здоров'я, добре серце – ось основне завдання роботи табору. Вихованці активно  долучились до участі у добрих справах: акціях «Збери кришечку на протези для воїнів», «Лист солдату», виготовили амулети «Голуб миру» та «Браслет надії», намалювали малюнки для воїнів АТО.

Незабутніми для дітей залишилися спогади від екскурсій :

07 червня 2016 року відбулась поїздка загону «Капітошки» до Маринського пришкільного табору.  День пройшов під гаслом «Спорт – це здоров’я». Скільки задоволення і позитивних емоцій приніс цей день.

09 червня 2016 року  23 вихованці загону «Котигорошки» здійснили екскурсію  до Горностаївської пожежної частини, де ознайомились з професією пожежника та найбільше сподобалося побувати в ролі пожежників.

08 червня 2016 року 20 вихованців загону «Smile»  та 15 червня 2016 року  переможці загальнотабірних заходів мали змогу відвідати музей етнографії і краєзнавчий музей смт Горностаївки, де «зустрічаються сьогодення і минуле». Дуже вдячні за змістовні екскурсії О.М. Ташкіновій.

У музеї етнографії

У краєзнавчому музеї

10 червня 2016 року Ольгинці з хлібом – сіллю зустріли  Маринський пришкільний табір «Барвінок». Діти розповіли історію, провели екскурсію по Ольгинській школі. День дружби та єднання розпочався Фестивалем української казки, вихованці таборів змагалися у вікторинах та конкурсах, брали участь у театралізованих дійствах, а переможці і гарні актори отримали солодкі призи. Закінчилася зустріч міні-футболом між таборами.

Зустріч гостей з табору «Барвінок»

 

Фестиваль казки

 

  

Участь у конкурсах

Об’єднаний флеш-моб таборів «Сонечко» та «Барвінок»

15 червня 2016 року активні учасники акцій відвезли волонтерам БТ «Шлях перемоги» малюнки, листи, амулети, зібрані кришечки на протези воїнам АТО (8кг 760г).

Зустріч з Фазелем Мананом

      

Оберіг «Голуб миру»

Оберіг «Браслет надії»

Обереги для воїнів АТО

Малюнки та листи для воїнів АТО

 

День навколишнього середовища у таборі

 

         Перебування на свіжому повітрі, повноцінне дворазове харчування: смачні сніданки та обіди , конкурси,екскурсії,загонові заходи - забезпечили гарний відпочинок. У дні відкриття та закриття пришкільного табору «Сонечко» діти отримали морозиво і солодощі від ТОВ ТД «Україна»  та місцевих підприємців.

         У кожному загоні велася робота з безпеки життєдіяльності вихованців. Вихователі загонів провели бесіди: «Правила користування електроприладами», «Правила безпечної їзди на велосипеді», «Правила безпеки на водоймах», «Правила протипожежної безпеки», «Правила захисту від комах, кліщів, комарів»,  «Обережно! Отруйні гриби!»,  «Шлях до безпечного життя».  Бесіди про дружбу, взаємодопомогу, милосердя виховували загальнолюдські моральні якості.

         Вихованці табору «Сонечко» вчилися відчувати красу рідного краю. З цією метою проводилися різноманітні заходи: вивчення сторінок Червоної книги, фотополювання флори і фауни, конкурс «Парад віночків», «виставка букетів польових квітів».

         Всі види виховної діяльності в таборі здійснювались відповідно до режиму дня та згідно з планом виховної роботи. Реальність планів, різноманітність методів виховної діяльності, створили атмосферу співдружності педагогів та вихованців.

         Завершенням  роботи табору стала святкова лінійка та конкурсно-розважальна програма «Наш табір найкращий».

                                                                                    Начальник табору Турчин О.А.

 

 

 

Переглядів: 1080 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Національна дитяча гаряча лінія