Головна » 2020 » Серпень » 7 » Заступник голови голови обласної державної адміністрації  Вадим Чабан
08:53
Заступник голови голови обласної державної адміністрації  Вадим Чабан

Заступник голови голови обласної державної адміністрації  Вадим Чабан ознайомився із станом підготовки закладів освіти Горностаївської селищної ради до роботи в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

Заступник голови обласної державної адміністрації  Вадим Чабан спільно з заступником голови районної державної адміністрації Олександром Сушко та головою Горностаївської ОТГ Дмитром Ляхно відвідали ліцей № 1 Горностаївської селищної ради з метою ознайомлення зі станом підготовки  закладів освіти Горностаївської селищної ради до роботи в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Адміністрацією та обслуговуючим персоналом закладу проведена відповідна робота  щодо готовності  закладу працювати в умовах адаптивного карантину, а саме: закуплено дезінфікуючі засоби, маски, безконтактні термометри (4 шт.), антисептики (дозатори), є можливість проведення занять на свіжому повітрі та в  навчальних кабінетах з дотриманням вимог постанови  Головного державного санітарного лікаря України від 30 липня 2020 року № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій шодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

         Впровадження дистанційного навчання в ліцеї №1 Горностаївської селищної ради здійснюватиметься з врахуванням вже набутого позитивного досвіду та виявлених недоліків під час карантину у 2019-2020 навчальному році, та з врахуванням матеріально-технічного забезпечення сімей здобувачів освіти.

         Всі педагоги ліцею на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія» пройшли навчальні партнерські курси «Онлайн-сервіси для вчителів» із здобуття цифрових навичок і отримали підтверджуючі сертифікати. Учителі ліцею вдосконалювали свої знання шляхом вебінарів та конференцій - «Всеосвіта», цифрове видавництво MCFR, «На урок», ТОВ «Видавничий дім «Освіта», Всеукраїнська Віртуальна школа «Ранок» та інші. Успішно освоєно освітні платформи GIOS, ZOOM, використовувалися власні блоги, в яких розміщувалися необхідні матеріали та завдання для здійснення контролю за їх виконанням. Здобувачі освіти, завдяки проведеній роботі вдосконалили свої цифрові навички, набули досвіду такого навчання і можуть ефективно використовувати їх у 2020-2021 навчальному році.

Заклад забезпечений  Інтернетом: ліцей №1 швидкість 100 Мбіт/с., філії ліцею №1 швидкість 5 Мбіт/с.  

Ліцей приймав участь у державних програмах розвитку освіти, а саме:

- ремонт та оснащення харчоблоку;

- Спроможна школа;

- обладнання STEM-лабораторії (кабінет географії);

- утеплення (реконструкція) будівлі ліцею № 1 Горностаївської селищної ради Херсонської області за адресою: смт. Горностаївка, вул. Покровська, 141 (вартість проєкту 7795,234 грн).

         Протягом 2019/2020 навчального року у закладі освіти навчалося 4 здобувача освіти з особливими освітніми потребами за інклюзивною формою навчання.

Для дітей з особливими потребами за кошти державного бюджету облаштована та працює ресурсна кімната.

 

Переглядів: 164 | Додав: calach1875 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Національна дитяча гаряча лінія