Головна » 2015 » Листопад » 20 » Україна в нашім серці
14:01
Україна в нашім серці

Під таким девізом з 26 жовтня по 30 жовтня 2015 року в Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проводився Тиждень початкової школи.

Мета Тижня початкової школи полягає в тому, щоб допомогти вчителю посилити інтерес учнів до певного предмета, виявити і розвинути дитячі здібності, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання та змістовного дозвілля учнів.

     За цей час багато цікавого та пізнавально дізналися початківці. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.

Розпочався Тиждень лінійкою під назвою «За мир у всьому світі – це значить за життя». Учні взяли участь в акції «Голуб миру».

До проведення Тижня учні початкових класів готувалися заздалегідь. Тому першого дня було проведено конкурс читців «Про Україну з любов’ю».

Найкращими читцями стали:

1клас – Чичкань Ліза, Балутіна Настя

2 клас – Гриценко Катя, Кравченко Денис

3 клас – Мельниченко Зоріна, Гноянко Настя

4 клас – Бігун Настя, Походун Віталій

Протягом дня діти проводили флешмоби в українських костюмах. Усі школярі взяли участь в конкурсі на кращого учня початкової школи у номінації «Я - громадянин України». Перемогу виборола учениця третього класу Мельниченко Зоріна.

     Вівторок – інтелектуальний день. Цього дня під час проведення конкурсів, міні-вікторин, інтелектуальних шоу відбуваються перші самостійні відкриття дитини. Нехай вони навіть невеличкі, і, на перший погляд, незначні, та в них – паростки майбутнього інтересу до науки, до навчання. Реалізовані  дитячі можливості стимулюють інтерес до пізнання нового.   

     За підсумками проведених змагань титул «Найрозумніший» здобули:

      учениця 1 класу – Юзепчук Ксенія

учениці 2 класу – Трачкар Лала та Руссу Тіна

учениця 3 класу – Мельниченко Зоріна

учениця 4 класу – Артьоменко Віталіна

      Змістовним і захоплюючим був урок математики в 1 класі, який провела  вчитель Сорговицька З.М. Для першокласників характерне конкретно-образне мислення, тому вчитель опиралися на наочні образи та уявлення. Спочатку учні виконують завдання з казковими героями та ігровими сюжетами, а тільки потім  у дітей формується здатність роздумувати і абстрагуватись.

     Учитель – логопед С.В. Новохижня провела заняття «Листи від Діда Грамотія з країни АБВГДейки». Учні швидко виконували завдання Діда Грамотія, залюбки займалися артикуляційною та дихальною гімнастикою, завзято виконували вправи на розвиток уваги та пам’яті.  

     Середа – день естетичного виховання.

    Організували і провели музичний конкурс «Х-фактор «Початкова школа має таланти». Всі присутні були приємно вражені вокальними даними учнів.  Дуже старалися зачарувати своїм співом діти. Співали соло, дуетом і цілим класом, за що отримували призи глядацьких симпатій і дружні схвальні оплески.

А майстер-клас по розучуванню народної пісні «Ой, єсть в лісі калина» захопив не тільки дітей, а й батьків.  

Під час проведення конкурсів «Шанувальники пані Каліграфії» та «Майстри читання» діти змагалися в каліграфічному списуванні та в темпі читання невідомого тексту за одну хвилину.

Шанувальниками пані Каліграфії стали:

1 клас – Чичкань Ліза                                                   

2 клас – Трачкар Лала

3 клас – Мельниченко Зоріна

4 клас – Походун Віталій

     За результатами конкурсу «Майстри читання» кращими швидкочитачами визнано:

1клас – Митрохіна Віка

2 клас – Лємєшова Даша

3 клас – Мельниченко Зоріна

      4 клас – Помаз Діана 

     З великим задоволенням діти складали «Квітку красномовства», де намагались швидко промовляти скоромовки, вправлялись в правильній і чіткій дикції.

     Цього дня відбулась виставка дитячої творчості - малюнків, аплікацій на тему «Таврійська осінь» та поробок «Дива, створені руками дітей». Всі роботи були яскраві, різноманітні, індивідуальні. Оформлення виставки на І поверсі дало змогу ознайомитись з творчістю не тільки учням, учителям, а й батькам, іншим відвідувачам школи.

     Четвер – природничий день.

     Урок природознавства у 2 класі продемонстрував можливості сучасного підходу до навчання. Власна презентація вчителя Новохижньої Н.Д. дала змогу не тільки закріпити знання учнів з попередньої теми, а й дуже дотепно продемонструвала проблеми екологічного виховання.

     4 клас поділився на дві команди та змагався у кмітливості та винахідливості під час гри «Я люблю Україну».  Швидко плине час і вчитель Авраменко Л.М.оголошує результат.    

       Несподівані гості, таємничі мандрівки, цікаві дослідження, веселі презентації були присутні при проведенні усного журналу «Сім чудес України», що підготувала для своїх вихованців Вернигора Н.В.

       Вихователь Астрамович О.П. провела несподівану і захоплюючу екскурсію в природу «Подих осені».

      П’ятниця – спортивний день.

    Цього дня на учнів чекала спортивно-розважальна програма «Виростайте всі здорові». Погода сприяла тому,  щоб змагання провести на  свіжому повітрі.

Нелегкою була перемога у конкурсі вправ ранкової гімнастики та під час козацького турніру «Де козак, там і слава!».  

     Вчителі разом з вихователем на великій перерві організували і провели флешмоб «Ні хвилиночки не гаймо – танцювати починаймо».

    Фінальним акордом Тижня  стало свято «Осінь славна урожаєм». До нього старанно готувалися всі учні початкових класів. На свято  прийшли гості: хлібороби села, фермери, люди, які працюють на землі. А відома в селі майстриня - кондитер Наливайко Н.І., розповіла присутнім про секрети вдалого хліба, пригостила всіх смачним короваєм.

     В урочистій обстановці було підведено підсумки методичного тижня, визначено переможців, найактивніших учасників та нагороджено  Грамотами.

    Тиждень початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а учні нашої школи – найрозумніші, найталановитіші.

 

                                                               Новохижня Н.Д.

                                                               керівник МО вчителів початкових класів

                                                               Костянтинівської ЗОШ

Переглядів: 491 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Національна дитяча гаряча лінія