Головна » 2015 » Березень » 3 » Школа молодого вчителя
15:10
Школа молодого вчителя

         Молодий учитель – це талановита, неординарна, багатогранна особистість, яка може повести за собою дітей, зацікавити їх навчанням. Саме молоді вчителі в сучасних умовах є найбільш мобільними та дієвими, вони як ніхто здатні швидко сприймати усі зміни і брати у них найактивнішу участь. 

         26 лютого 2015 року на базі Ольгинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено засідання Школи молодого вчителя на тему: «Формування життєвої компетентності учнів через інтегрованість середовища», слухачі якої мали нагоду познайомитися з моделлю сучасного освітнього навчального закладу –  «Школа успіху».

         Директор школи Пастушук А.Д. щиро привітала учасників, провела екскурсію по школі та презентувала роботу педагогічного та учнівського колективів. Заступник директора з навчальної роботи Фертак Н.В. ознайомила присутніх з теоретичним аспектом  із даного питання та звернула увагу на підготовку, етапи проведення та переваги інтегрованого уроку.

         У ході семінару молоді спеціалісти відвідали  уроки:

- «Материки. Множення багатоцифрових чисел на одноцифрові», 4 клас – вчитель початкових класів Пастушук А.В.;

- «Повість минулих літ – найдавніший літопис нашого народу», 5 клас – вчитель історії Новохижня С.В. та вчитель української мови і літератури Купріянова Т.І.;

- «Послідовність побудови виглядів», 8 клас – вчитель трудового навчання Пастушук С.О.

         Під час аналізу відвіданих занять, який проходив у формі «круглого столу», молоді вчителі відмітили належний фаховий та методичний рівень педагогів школи, застосування інформаційно-комунікаційних технологій  та педагогіку співробітництва на уроках. 

         А найбільше вражень, захоплень, цікавості виявили молоді педагоги під час проведення тренінгу «Дорогою дорослого життя», який провела соціальний педагог – Пишна Ю.В. Всі учасники в кінці  тренінгу зробили для себе висновки, що головним завданням будь-якого молодого вчителя має стати забезпечення високої якості освіти та виховання, творчого розвитку кожної особистості. А це вимагатиме постійної творчості, невтомної роботи думки, величезної душевної щедрості та, найголовніше, любові до дітей.

         З традиційним житлом в Україні –  хатою, хатніми символами та оберегами, українськими звичаями, життєвими правилами, народними традиціями познайомив Федорук С.О.- класний керівник 8 класу, який провів виховний захід «Хато, моя українська хато». Окрасою свята був солов’їний голос українських пісень у  виконанні дітей та вчителя. Всі присутні отримали велике естетичне і емоційне задоволення.

         Спеціалісти отримали методичні посилки на електронних носіях та порадник молодому вчителеві.

 

      Відгук про проведенний захід   

 СПІВПРАЦЯ-ЗАПОРУКА УСПІХУ

Школа  - це скарбниця духовності та культури нашого народу. І тому головне завдання школи – давати знання своїм учням, формувати з кожного учня творчу особистість, виховувати в учнів найкращі якості людини, а основне – підготувати до життя в сучасному соціумі.

         Для цієї мети у кожній школі повинен працювати дружній професійний колектив про який піклується директор школи, а допомагає відділ освіти спільно з методичним кабінетом.

Про педагогічні кадри дбає начальник відділу освіти В.С.Кацевич. Приємно, що багато випускників отримали направлення на навчання і повернулися до рідного району.

         С.М.Ковалюк разом із завучами школи слідкує за проходженням своєчасної перепідготовки педагогічних кадрів у академії післядипломної підготовки, бо від цього залежить рівень викладання предмету учителем і, звичайно, його заробіток  та  сімейний бюджет.

         По – материнські ставиться до молодих вчителів Г.М.Посунько – завідувач районного методичного кабінету. Щороку, уже у жовтні, молоді вчителі показують свої перші напрацювання у конкурсі «Вітрила надій», а далі, протягом року, у «Школі молодого вчителя» - набувають практичних умінь. Заняття здебільшого проводяться на базі тих шкіл району, де найбільше молодих вчителів. Такі навчання проводяться регулярно і уже не один рік. Молоді вчителі дуже задоволені такою співпрацею. Знати теоретичний матеріал мало. Краще побачити і повчитися у своїх колег: відвідати їх уроки, обговорити разом з методистами, послухати думку кожного присутнього і головне, записати у свою скарбничку «родзинку» та використати у себе на уроці.  Нещодавно таке навчання відбулося на базі Ольгинської ЗОШ  - «Школі успіху, школі радості ».

         І дійсно, успіх приходить тільки до тих, хто працює. Якщо буде працювати методичний кабінет разом з молодими вчителями, то до них успіх прийде набагато раніше і вони швидше побачать плоди своєї праці.

         Ми бажаємо жіночому колективу районного відділу освіти  в переддень 8 березня здоров'я, щастя, весняного настрою і творчої співпраці зі школами.

                   Керівник «Школи молодого вчителя»  Л.М.Гнатюк

                   та молоді вчителі Горностаївського району

Звантажити матеріали заходу

                   

 

  

Переглядів: 470 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Національна дитяча гаряча лінія