Головна » 2021 » Березень » 11 » Нарада керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради.
09:49
Нарада керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради.

10 березня 2021 року на базі відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради відбулася нарада керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради.

                На нараді була присутня Шарко Любов Борисівна, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського управління ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області, яка детально акцентувала увагу директорів закладів освіти Горностаївської селищної ради на складанні паспортів закладів загальної середньої освіти та дошкільних закладів освіти, а також паспортів харчоблоків підвідомчих закладів освіти.

Любов Борисівна наголосила керівникам закладів освіти Горностаївської селищної ради на необхідності дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», від 22 вересня 2020 року № 55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради Кирпота Валентина Яківна довела до відома керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради інформацію про те, що з 24 лютого по 30 квітня 2021 року на всій території України діє адаптивний карантин. З 24 лютого 2021 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Порекомендувала вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу.

Валентина Яківна зазначила, що пріоритетом організації функціонування закладів освіти Горностаївської селищної ради залишається неухильне дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановами Головного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50, від 22 вересня 2020 року № 55.

У випадку організації навчання здобувачів освіти з використанням технологій дистанційної освіти, заклади загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради мають діяти в інтересах дитини. Організація освітнього процесу повинна забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію вчителів з учнями,  створені умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі осіб з особливими освітніми потребами з обов’язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку. Для здобувачів освіти, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад освіти повинен забезпечити використання інших засобів комунікації, доступних для дітей – телефонного, поштового зв’язку.

Валентина Яківна довела до відома учасників наради інформацію з питання моделювання мережі закладів загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради. Зміни в адміністративно-територіальному устрої України призвели до неузгодженості Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», яким фактично обмежено засновницькі права селищної ради у сфері повної загальної середньої освіти.

Довела до відома директорів закладів загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради інформацію про те, що можливі зміни до статті 66 Закону України «Про освіту» та статті 32 Закону України«Про повну загальну середню освіту», а саме: у сільських, селищних радах утворювати ліцеї за погодженням з обласною радою. Визначити норму для започаткування та провадження освітньої діяльності комунального ліцею: не менше двох 10-их класів у сільській місцевості.

  Сіденко Євгенія Леонтіївна, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради, інформувала присутніх по питанню  наступності у роботі між дошкільною та початковою ланками. Порекомендувала здійснювати повноцінний аналіз результативності переходу вихованців та здобувачів освіти: з дитячого садка до початкових класів, з 4 до 5 класу.

Наголосила увагу керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради на стовідсотковому охопленні дітей 5-річного віку дошкільною освітою.

Ковалюк Світлана Миколаївна, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради, зупинилася на питаннях атестації керівних та педагогічних працівників закладів освіти Горностаївської селищної ради атестаційною комісією ІІ рівня при відділі освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради.

Довела до відома керівників закладів загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради лист Міністерства освіти і науки України щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов (для здобувачів освіти 9 та 11 класів).  

Нагадала директорам закладів загальної середньої освіти про участь здобувачів освіти 11 класів у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, яке відбудеться очно 10 квітня 2021 року у пунктах пробного ЗНО.

Кіщук Яна Олександрівна, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради, звернула увагу керівників закладів освіти Горностаївської селищної ради на їх відповідальності та посиленні контролю по профілактиці булінгу, збереженні життя та здоров’я дітей, проведенні відповідної роботи практичних психологів та соціальних педагогів, класних керівників зі здобувачами освіти та їх батьками з цих питань.

Переглядів: 208 | Додав: calach1875 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Національна дитяча гаряча лінія